Grötpremiär

I går blev det visst ingen uppdatering här, egentligen hade jag väl tid men kom mig liksom aldrig för att kika in. Men nu så! I dag har Viggo fått smaka liiiite gröt för första gången. Det han har smakat hittills är morotspuré (gott!), palsternackspuré (blä!), potatispuré (usch!) och så har han sugit på en gurkskiva och en bit melon (supergott!). Och så gröt nu då, vilket han mest verkade tycka var konstigt. Det slank ner i alla fall! Vi var på BVC för rutinkoll i går och då frågade jag om det här med att han har börjat vakna både på kvällarna och nätterna nu. Det kan ju vara "4 month sleep regression" men det kan också vara att han behöver mer fett för att hålla sig mätt. Dessutom hade han bara gått upp 300 gram på en månad nu, annars brukar det ju vara närmare ett kilo (det är i och för sig normalt att kurvan planar lite vid den här tidpunkten och tur att han inte går upp så mycket varje gång i fortsättningen, mest för min rygg). Så nu är han definitivt mycket mer aktiv än tidigare och gör av mer mer energi = behöver mer! Tanken är att vi ska införa lite gröt till kvällsfika så småningom men vi tar det i lugn takt nu för att vänja magen. Senare kommer jag nog ofta koka egen gröt men det här kändes bra att börja med.
 
Grötpremiär - Semper

En dag med familjen

I dag har vi varit på äventyr hela dagen, jag och hela min familj. Vi har varit på Järvzoo och kikat och sedan letade vi upp en mysig plats för picknick där vi åt lunch och fika. Jättehärlig dag med strålande sol! Viggo tyckte att det var så mysigt att få ligga på en filt och pilla lite med gräset runt om honom!
 
Här har ni gladisen!
 
Järvzoo - Picknick

Snart klart

Vår altan börjar ta form! Jonas har varit väldigt flitig och trallen ligger färdig så nu är det staket som fattas. Vi har inte lyckats få hit några trädgårdmöbler än, bara bokat i butiken eftersom de var slut på deras lager. Men ett parasoll har fått komma dit åtminstone, så det är snart dags för grillmiddagspremiär (utomhus!). Här har vi tänkt spendera sommaren!
 
Altan