Packningskaos

Här ligger vår stora kille och donar med sin fjäril medan vi vuxna springer omkring och packar. I natt åker vi nämligen mot Arlanda för att flyga till Finland och Jonas släkt där över helgen. Ska bli spännande, roligt och lite jobbigt (det blir ju en riktigt intensiv helg och just nu är intensivt+mycket nya ansikten och röster för lilleman = orolig och skrikig bebis). Det kommer nog bli lite tomt här i några dagar för jag lämnar datorn hemma. Men om inte annat hörs vi på måndag!
 

Inbjudningskorten

Nu tänkte jag att jag kunde visa våra namnkalasinbjudningar. Det är ju lite roligare om de inbjudna får sina kort först, så därför fick det dröja lite. Och nu har de gått iväg och förhoppningsvis kommit fram! Så, såhär blev de. Jag gjorde det väldigt enkelt för mig genom att fixa texten i Photoshop och då passade jag på att använda mig av färger som återfanns i vimplarna jag sedan gjorde. De klippte jag ut ur ett ark med mönster som jag köpte på Panduro för 9 kronor. Limmade och fixade lite och sedan fick det vara klart! Det går att göra så mycket mer men just nu känner jag inte att jag har tid. Även om det är kul att pyssla, finns det mycket annat att stå i också om dagarna nu!
 

Bebisrelaterade appar

Jag tänkte tipsa om några bebisrelaterade appar som jag använder!
 
1. Stora babyguiden
Familjelivs guide som berättar, månad för månad, om bebisens utveckling under det första året. Det finns också lite statistik att kika på. Det blir lite samma känsla som när man kollade gravidapparna under graviditeten!
 
2. The Wonder Weeks
Den här appen är baserad på långvarig forskning kring barns utveckling. Den visar bebisens olika utvecklingsfaser och ger massor av information om dem, vad de går ut på och hur man hjälper sitt barn igenom varje fas. Hittills har den stämt bra på Viggo och det är skönt att ha koll på de lite kinkigare perioderna!
 
3. 1177's BVC-app
Här kan man skriva in vikt- och längdkurvor, vaccinationer och allmän utveckling hos bebisen. Det är kul att ha kurvorna inskrivna på mobilen tycker jag.
 
4. Mammamage
En träningsapp för att träna magmusklerna efter graviditeten. Det är ju, som bekant, inte bara att sätta igång och träna magen på samma sätt som innan. Den här appen har flera olika nivåer att ta sig igenom och jag är hittills drygt halvvägs och den har definitivt gett resultat! Den är inte till för att ge en platt mage, utan för att träna upp de inre magmusklerna som är de viktigaste!
 
Appar - BVC - Babyguiden - Mammamage - The wonder weeks