Ikea och bilhatarbebis

Söndagskväll igen! I dag har jag, Viggo och mamma varit i Sundsvall och gått på Ikea och lite andra affärer. Huvudsakliga anledningen till att jag ville åka dit var att vi skulle köpa en sån där klassisk Ikea-barnstol i plast med ett litet bord. Vår fina träbarnstol sitter Viggo jättedåligt i, den är alldeles för stor för honom. Så en sådan fick vi med oss hem och lite smått och gott. Allt gick toppen med Viggo den här gången, förutom möjligen bilresan hem. På vägen dit sov han men hem var han pigg = rastlös = förbannad och ledsen över att behöva sitta fast i ett sketet babyskydd. Vi fick pausa efter ungefär halva vägen då han blev superledsen och inget alls hjälpte. Vad tycker era bebisar om att åka bil? Hur gör ni för att hålla dem på gott humör? Viggo har ju trivts jättebra med att åka bil tidigare men ju äldre han har blivit desto värre tycker han tydligen att det är!
 
Antilop - Barnstol
Carro

Våran Viggo tycker absolut inte om att åka bil vissa gånger. Han skriker tills han tappar andas. Så vi får stanna, ta upp honom, trösta, pussa och krama. Kanske amma en snabbis så han blir lugn. Ibland har inte ens de hjälpt... :/ Så ja, vad gör man? Nu är ju min mindre än din. Men kanske funkar med nån leksak? Prassel bok, majskrok (om han får äta såna) nånting annat att sitta och pilla med. :)

Linda

Oj men du, nu har han blivit stor! Jisses, stor Viggo pojken :)

Ni var inte i Selånger? Linnéa har inga problem att åka bil, däremot om hon åkt väldigt länge eller på fel tid så hon är hungrig och trött, då kan det bli ett jävla liv, och ingenting är tröstbart om hon inte får sitt behöv täckt, det vill säga maten eller sängen. Annars har hon inga problem att åka bil. Men jag minns själv som barn hur det var, "är vi inte framme snart" och barn har ju en helt annan tidsuppfattning än vad vi vuxna har. En halvtimme för dom är jättelänge och jag tänkte just på detta när vi for till fjälls förra veckan som är iaf 1,5 timmes bilfärd, vad långt det måste kännas för Linnéa! Så jag brukar tänka: Tro fan det att det blir jobbigt för dom efter ett tag. Hua.

Elin

Vår pojke är likadan, han älskade att åka bil fram till för typ en månad sedan då han helt plötsligt insåg att det är sjukt tråkigt och riktigt hemskt att sitta fast. Det som kan funka en stund är att slå på någon musik i svängig fart och sjunga med, det är tydligen kul, alternativt att han får leka med någons hand. Ska vi åka långt har vi fått passa in det så vi åker när det är dags för han att sova. Våran är fyra och en halv månad. Kommer du på något som funkar för er så får du mer än gärna tipsa! :D

Carolina cuevas

Min son har en leksak som han älskar och är riktigt nöjd i bilstolen.Dock glömde vi leksaken hemma en gång och då var det inte så kul. Nu har vi satt fast leksaken i bilen.