Elva månader

I helgen blev Viggo elva månader, alltså är det bara en månad till ettårsdagen (ännu mindre nu!). Känns knäppt! Samtidigt känns ett år väldigt kort på många vis. Kan verkligen, verkligen inte minnas hur vårt liv såg ut innan den här knasbollen kom till oss. Vilken himla tur att han gjorde det, att det var just han och just vi!
 
Sedan förra månadsuppdateringen har ju Viggo börjat gå på riktigt, inte bara mellan möbler och så, utan nu traskar han för fulla muggar. Trillar ibland men har blivit duktig på att rädda sig för det mesta. Han till och med försöker springa när han blir riktigt lycklig! Det är en stor förändring för oss föräldrar också, för han är så mycket mer nöjd nu, och mer framåt och kontaktsökande med nya människor också. Nu kan han liksom välja att gå till dem eller inte, förut har han skickats iväg utan att kunna göra ett eget val. Fast visst är han fortfarande en försiktig, lite blyg och avvaktande unge (i alla fall till en början) så det gäller att inte vara för på honom när man inte känner honom. Han är nog ganska lik mig på det viset, när jag var liten och även till viss del nu.
 
Han äter i stort sett samma mat som oss nu, burkmat och andra tråkigheter dissar han för det mesta. Bäst verkar macka, ost, banan och min morgonsmoothie vara just nu! Den där lilla älsklingen, det är hemskt att vara ifrån honom de dagar jag jobbar, men också dubbelt så härligt att vara tillsammans när vi är det. Varje dag lär han sig en massa nytt och det är magiskt att få betrakta den där lilla personens utveckling. Om en månad blir det kalas!
 
11 månader - Bebis